Logo Shiatsu Massage Opleiding Academie Qing-Bai
Shiatsu Massage Opleiding Academie Qing-Bai
Vragen? Bel 0485-550865
Vragen? Bel 0485-550865

ALGEMENE INFORMATIEDoelstelling

Het onderwijzen van de Traditioneel Chinese Geneeskunde en deze middels Shiatsu massagetherapie praktisch hanteerbaar maken. Daarbij wordt in de theorielessen uitvoerig aandacht besteed aan de oosterse anatomie, fysiologie, diagnostiek en de behandelingsprincipes. In de praktijklessen wordt aandacht besteed aan: massagetechnieken, houding van de masseur, ademhalingsoefeningen, het stellen van een diagnose en de gestelde diagnose in een goed opgebouwde behandeling vertalen.
De opleiding wordt gegeven in Amsterdam (zondagen), Nijmegen (vrijdagen), Amersfoort (zaterdagen)en Breda (zaterdagen).

Vooropleiding en studiebelasting

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel willen we erop wijzen dat redelijk wat tijd aan zelfstudie en praktische oefening moet worden besteed. Gedacht moet daarbij worden aan minimaal 6 uur per week voor de basisopleiding en 10 uur per week voor de therapeutenopleiding, buiten de lesuren om.

Praktijk en theorie

De verhouding in lestijd tussen de theorie- en de praktijklessen ligt ongeveer op 50%-50%. Theorie- en praktijklessen wisselen elkaar af.

Examens

Gedurende alle studiejaren wordt 2 keer per jaar de kennis getoetst d.m.v. een examen. Ieder examen dient minimaal met een 6.0 te worden afgerond. Aan het eind van ieder studiejaar wordt de portfolio gecontroleerd: aanwezigheid van minimaal 80% van de lessen is vereisd. Voor ieder examen wordt de mogelijkheid van een herexamen geboden (kosten € 85,-). Regelmatig zullen vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen bij de examens aanwezig zijn.

Studiemateriaal

De lessen worden ondersteund door zeer uitvoerig lesmateriaal dat door de opleiding zonder bijkomende kosten wordt uitgedeeld. Daarnaast is het nuttig om enkele boeken en wat materialen aan te schaffen voor een bedrag van ongeveer € 125,- per jaar:

Inschrijving

U schrijft zich in door het formulier op de laatste pagina van de brochure ingevuld op te sturen (klik links op Brochure om er een aan te vragen).U kunt ook het inschrijfformulier downloaden. U ontvangt na verwerking een bevestiging en een factuur voor het inschrijfgeld.
De inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Gastdocenten

voor speciale topics worden soms gastdocenten uitgenodigd. Indien de topic ook voor afgestudeerde studenten interessant is, kunnen zij, na overleg, aan deze lessen deelnemen. Gastdocenten zijn o.a.: Elisabeth Rochat de la Vallee, dr. Li Jie, Hilde Verhulst en Joyce Vlaarkamp.

Internetgebruik

Gezien de geografische spreiding van de school en daarmee van de studenten en de docenten, zijn de moderne digitale media een belangrijk hulpmiddel in de communicatie tussen de studenten, docenten en organisatie.
Het is niet strikt noodzakelijk dat elke student over een computer met internetaansluiting beschikt, maar wel dat hij of zij contact heeft met iemand (b.v. een medestudent) die wel deze verbinding kan leggen.

Beroepsverenigingen

De 3-jarige beroepsopleiding tot Shiatsu-therapeut is door diverse grote beroepsverenigingen erkend. Na diplomering kan men aspirant lid worden van één van deze vereniging. Het aspirant lidmaatschap kan worden omgezet in een lidmaatschap als men het diploma Westers Medische Basiskennis heeft behaald.
- De Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten V.N.T.
- De Ned. Vereniging voor Traditioneel Chinese Geneeskunde Zhong.
- Shiatsu Vereniging Nederland.
- De Nederlandse Vereniging voor Somatherapeuten N.V.S.T. (voorheen Nederlandse Vereniging voor Shiatsu-therapeuten).

De F.O.N.G.

Het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie maakt deel uit van de Academie Qing-Bai. Deze is aangesloten bij de FONG (Federatie Opleidingen Natuurlijke Geneeswijze).

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

Het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie is onderdeel van de Academie Qing-Bai, voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs en is CRKBO geregistreerd. Dit betekent o.a. dat volgens de Nederlandse wetgeving de opleiding is vrijgesteld van BTW.


Hoe GROEN is het instituut

Het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie deelt haar secretariaat met het secretariaat van de Academie Qing-Bai. Dit secretariaat beschikt over 85 zonnepanelen waarmee jaarlijks ongeveer 17.000 kWh wordt opgewekt. Dit is voldoende voor de verlichting, de computers en de telefooncentrale. Maar ook alle printers draaien op deze groene stroom, dus alle lesmateriaal wordt met eigen stroom geprint.
Daarnaast blijft er nog voldoende stroom over om ongeveer 80% van de kilometers die door de organisatie worden gemaakt onderweg naar leslocaties volledig electrisch te rijden, met op dit moment een Nissan-Leaf en een BMW-i3.
Bij het kiezen van de gebouwen voor het geven van de lessen wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wijze waarop de verhuurder omgaat met duurzaamheid.

Secretariaat

Het secretariaat van het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

Instituut voor Shiatsu Massage Therapie
Postbus 31412, 6503 CK Nijmegen.
Telefoon: 0485-550865.
E-mail: info@shiatsu-massage.nl.
Website: www.shiatsu-massage.nl.
Iban: NL71 INGB 0006494929

Het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie maakt deel uit van de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai.
Nieuws
Pathology Donald Trump by Heiner Fruehauf
Heiner Fruehauf heeft een stuk geschreven over de pathologie van Donald Trump vanuit de optiek van de Chinese geneeskunde. Voor de studenten die dit interessant vinden staat dit stuk op www.studiebord.nl onder het tabblad "Downloads".
Veel leesplezier